Terug naar het overzicht
13 jun 2022

AOAC Lowlands symposium “Duurzame eiwitvervangers onder de loep"

AOAC Lowlands organiseert op donderdag 13 oktober 2022 het symposium “Duurzame eiwitvervangers onder de loep”.


Eiwitten maken een cruciaal deel uit van onze voeding. Het huidige model van eiwitproductie en -consumptie staat echter onder druk. Uit alle hoeken klinkt dat meer diversiteit en duurzaamheid noodzakelijk zijn. Welke eiwitbronnen zijn er op heden beschikbaar en welke alternatieve eiwitbronnen staan klaar om onze supermarkten te veroveren? Is de consument hier klaar voor en zijn deze eiwitten ook veilig? Hoe gaan onze lokale bedrijven om met deze veranderingen en waar lopen ze tegenaan? Kunnen de veehouderij en veevoederketens anticiperen op de maatschappelijke uitdagingen en zorgen voor meer duurzaamheid? Welke uitdagingen zijn er op vlak van voedselzekerheid en wat is de impact op onze economie en het milieu?

Tijdens het symposium zullen sprekers van overheid en bedrijfsleven uit België en Nederland verschillende invalshoeken rond het gebruik van eiwitvervangers toelichten.

Het symposium is voor iedereen die betrokken is bij het onderzoek naar en de ontwikkeling, de productie, het gebruik en de controle van eiwitvervangers in de agrovoedingssector.

Meer info omtrent het programma kan u vinden in de flyer in bijlage of via de website www.oaoaclowlands.nl.