Terug naar het overzicht
1 jun 2021

AOAC lowlands symposium "Snelle screening bij de poort: sturing van food & feed processing"

Ingangscontrole, product release en alle processen daartussenin worden dagelijks (bij-)gestuurd op basis van uitslagen van snelle (screenings-)testen. Hoe werken die eigenlijk en wat is de waarde van het resultaat? De basis van de test is de sleutel tot de antwoorden. Betreft het een targeted of untargeted test? Is er wetgeving en mag je sturen op basis van indicatoren?

Op donderdag 30 september 2021 organiseert AOAC Lowlands het symposium “Snelle screening bij de poort: sturing van food & feed processing”. Tijdens het symposium zullen gerenommeerde sprekers van overheidsinstellingen en het bedrijfsleven, afkomstig van België en Nederland, verschillende invalshoeken rond het gebruik van snelle screeningstesten toelichten.

Het symposium is voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling, de controle en het gebruik van snelle methoden in de productie van levensmiddelen en diervoeders.

De doelgroep is een breed publiek van producenten, QA managers, onderzoekers, consultants en consumenten.

Kosten en inschrijving

€200, excl. BTW (inschrijving vóór 1 augustus 2021)
€250, excl. BTW (inschrijving na 1 augustus 2021)
€125, excl. BTW voor studenten, mits geldig bewijs

Bij inschrijving zult u de factuur pas na 1 augustus 2021 ontvangen.

Per 1 augustus 2021 zal beslist worden of het symposium on-site zal plaatsvinden bij NOVOTEL in Breda (Dr Batenburglaan 74, 4837 BR BREDA, www.novotel.com) of on-line. Bij een on-line symposium zal de helft van bovenstaande tarieven gefactureerd worden.

Als de inschrijving na 15 september wordt geannuleerd, wordt er €50 in rekening gebracht.

ONLINE registratie via www.aoaclowlands.nl, ga naar ‘symposia’

Sponsors

Programma

Opening door de dagvoorzitter (Monique de Nijs, AOAC Lowlands)

Van kweek tot sensor: een overzicht van snelle microbiologische screeningsmethoden (Prof. Dr. Marc Heyndrickx, Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek)

Sequencing voor uitbraak- en bronopsporing van voedsel gerelateerde infecties (Case Listeria) (Dr. Eelco Franz, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)

Microbioom-gerelateerde applicaties voor SNELLE detectie van pathogenen in de voedselketen (Dr. Eline Klaassens, Baseclear)

Sneltesten. Noodzakelijk kwaad of betrouwbaar gemak? (Dr. Martijn van Iersel, Holland Malt B.V.)

Korte presentaties door sponsors

Screening van omgevingsmonsters voor proces hygiëne (Ir. Frank de Bok, Mérieux NutriSciences)

Antibioticascreeningstesten in melk en hun validatie (Dr. Wim Reybroeck, Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek)

Gebruik van veren als indicatie voor gebruik van diergeneesmiddelen (Dr. Bjorn Berendsen, Wageningen Food Safety Research)

Speekseltest bij varkens in combinatie met snelle vleestesten (Ir. Vincent Stillatus, Belgian Pork Group)

Samenvatting van de dag (Monique de Nijs, AOAC Lowlands)