De bewaring van biologisch materiaal is van het hoogste belang voor onderzoek, maar ook voor industriële toepassingen. De missie van het BCCM consortium omvat niet alleen het bewaren van biologisch materiaal, maar ook het verdelen van kwalitatief, gekarakteriseerd en gedocumenteerd biologisch materiaal. BCCM biedt zijn expertise ook aan via dienstverlening en in samenwerkingsverband.

Het BCCM consortium organiseert voor de derde keer een reeks opleidingen, toegespitst op de bewaring van micro-organismen. Deze sessies zijn gericht op alle studenten, wetenschappers, laboranten en industriële partners die zich verder willen ontwikkelen in het werk met en de bewaring van micro-organismen.

Programma

De BCCM training editie 2019 loopt over 4 dagen:

  • Dag 1-3: (17-19 september 2019): 3-daagse training over werk met en bewaring van mycobacteriën, cyanobacteriën & diatomeeën of andere microalgen.
  • Dag 4: (20 september 2019): 1 dag training over de bewaring van bacteriën, cyanobacteriën & diatomeeën (demo) OF seminarie over het beheer van een cultuurcollectie OF seminarie over gentechnologie.

Details

Dinsdag 17 september – vrijdag 20 september 2019

Locatie en verblijf

Kostprijs en registratie

Voertaal: Engels

Organisator: BCCM