Terug naar het overzicht
Logo U Gent NL RGB 2400 kleur op wit

Center for Microbial Ecology and Technology (CMET)


Korneel Rabaey (20/11/1977) is professor bij het Center for Microbial Ecology and Technology (CMET), vakgroep Biotechnologie Universiteit Gent, alsook honorair professor bij de universiteit van Queensland. Hij is een van de oprichters en de huidige CTO ad interim van CAPTURE (www.capture-resources.be ), een centrum dat focust op grondstofrecuperatie bij Water, Koolstofafvang en Gebruik en Plastics tot Bron.

Zijn onderzoek is hoofdzakelijk gericht op bronrecuperatie uit afvalwater, gedecentraliseerde behandelingen, industriële vloeibare zijstromen en CO2 stromen van de industrie. Gewoonlijk wordt een combinatie van electrochemische en/of microbiële benaderingen gebruikt om de vorming van producten met toegevoegde waarde te bekomen. Momenteel leidt hij verschillende scale-up projecten gerelateerd aan organisch herstel, fermentatie, CO2 omzetting in organisch materiaal en sanitatie in Indische sloppenwijken.

Hij is de auteur of co-auteur van meer dan 200 artikels met meer dan 30K citaties in de afgelopen 10 jaar, waardoor hij een ISI Highly Cited Researcher is. Hij is Fellow of the International Water Association en was laureaat van de Royal Academy (België) in 2016. Hij is executive editor in chief van Environmental Science & Ecotechnology, alsook Editorial Advisory Board member voor Environmental Science & Technology.

Contact

Prof. Korneel Rabaey
T +32 (0)9 264 59 76
E /

Coupure Links 653
9000 Gent